Friday, January 14, 2011

Cikgu yang berjiwa Guru, sama sekali berbeza qualitinya dengan Cikgu berjiwa 'janji ada kerja'

Itu hari aku ada post satu cerita mengenai dream dan kaitannya dengan achievment in life.
Aku dah cari entry tu tapi tak jumpa (malas sebenarnya nak cari. heh).

Dalam entry tu ada jugak sebut cikgu-cikgu generasi sekarang hanya nak jadi cikgu sebab dapat kerja kerajaan. Noktah. Dan aku ada sebut, kalau tak minat, jangan jadi cikgu. Rosak anak murid nanti. Jangan sebab nak kerja kerajaan kau sibuk la nak jadi cikgu.

Lepas tu,

Ada orang marah. Dah la pakai anonymous lepas tu letak kat shoutbox. So aku tak dapat nak trace siapa.

Jadi, untuk encik anonymous , dan juga untuk siapa-siapa yang tak setuju dengan aku, boleh baca entry ini :

Semangat seorang guru tidak boleh terjelma dengan begitu sahaja.

Fahamkan betul-betul. Jangan baca setengah jalan lepas tu nak kutuk orang.

Lepas tu,

Mungkin kau akan faham apa maksud aku. Read more "Cikgu yang berjiwa Guru, sama sekali berbeza qualitinya dengan Cikgu berjiwa 'janji ada kerja'..."
 
Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Great Morning ©  Copyright by Grief . NOT . Hawa . | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks