Friday, December 26, 2008

:: Rahsia Bantal ::

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:-


1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.


2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.


3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.


4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.


5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.


6) Tidak punya bantal
Kasihan betul... pergi kedai belilah satu


Nota kaki:
*Terlalu bosan kerana semua sedang bercuti krismas.
*Teringin bercuti di Pulau Redang. Ada geng?
Read more ":: Rahsia Bantal ::..."

Wednesday, December 10, 2008

:3 bulan:

Jam menunjukkan pukul 7 malam. Sebentar sahaja lagi Azan mahgrib akan berkumandang. Serasa ingin menulis sesuatu. Kesian diari maya ni, sekian lama ditinggalkan.

2 Disember lalu tepat 3 bulan akuberkerja di sini. Pahit manis ragam alam pekerjaan sudah dapat diharungi. Memang kerana 3 bulan inilah aku tak online dan tak sempat update blog. Maklumlah, tempoh probation! :)

Tempoh 3 bulan mungkin terlalu lama bagi sesetengah orang. Tapi aku rasa tak. Alhamdulillah, berkat kesabaran 3 bulan, aku berjaya menempatkan diri dalam BW (Business Warehouse) team (walaupun hanya sehingga bulan Feb tahun depan! huhu). Aku cuba untuk buat yang terbaik!

Semua orang suprise dan pelik kenapa aku tinggalkan HP. Aku kata, ala.. tu semua cerita lama. Sekarang aku nak buka buku baru, di tempat baru bersama kawan-kawan baru. Lagipun kawan aku pernah cakap, kalau terlalu mudah untuk dapat post yang diminta tu, maksudnya memang rezeki aku kat situ.. Bermula dengan interview yang kebetulan jatuh pada hari aku MC (masa tu aku batuk teruk dan sememangnya MALAS nak ke pejabat) dan seterusnya tawaran yang datang hanya selepas 3 hari aku menghadiri temuduga, juga gaji yang diletakkan terlalu lumayan untuk aku lepaskan! Kebetulan, salah seorang sahabat aku jemput aku untuk tinggal di rumahnya yang kebetulan juga terletak bersebelahan dengan pejabat! Atas faktor terlalu mudah ini, aku terima tawaran ini, walaupun sebenarnya aku menolak pada mulanya. oh..
Read more ":3 bulan:..."
 
Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Great Morning ©  Copyright by Grief . NOT . Hawa . | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks